NYÅR

NU SKA VI PÅ TJEJMIDDAG OCH FIRA IN DET NYA ÅRET, TJOHO PUSS!!

sista dagen på rocking year. årets år.

hittade lite fina(och fula) photoshoot bilder på Channies dator. ikväll blir det fint. nyår. 

22

det här upprör mig

att jag älskar julen mest av allt och att det är så stressigt allting. vill hinna klämma på paketen, julbaka, skriva julrim till vartenda paket och lyssna på julmusik hundra gånger till. sen upprör det mig att jag kom på mig själv att vara jättejobbig mot morfar -bara för att jag inte rökt. sånt är bara tragiskt.
sen är skulle det vara lite finare om det var fem istället för tjugio minus ute. men idag är det dan före doppardan! och på julen ska man göra allt förutom att klaga! fina fina storasyster kommer hem idag också

Dag 20- den här månaden

Tagit ett stort beslut och det känns bra ibland,
fått en ny säng som är jätte stor och väldigt mysig,
fryst om mina fingrar ute för att bara ta några bloss med min kamrat Linnea S,
tittat på serier och ätit dumle och skummtomtar på mitt rum,






saknat någon,
haft tjejmys i Jennys lägenhet,
julbakat med familjen,
fått en hund till familjen,



kollat på ett luciafirande i en kyrka,
kollat på fotboll med Petter och även Nedim och Anton,
hängt med Julia på toaletter där vi har pratat om fina, roliga och sorliga saker,



hängt på stan med Franz, Joar, Petter och Linnea S,
tvingat min pojke att titta på en skräckfilm han hatar tydligen skräckfilmer,
hängt i skolan med mysiga människor till kvällen och haft öppethus,
haft glöggmys med Kumlagänget,





Och jag har även planerat in jätte mysiga saker på lovet.  


-




Dag 15 – Mina drömmar


Att åka till Paris med Stina, äta underbar mat, lära mig språket, springa runt och upptäcka staden, bo i en liten fin lägenhet där vi ska dricka te och kaffe varje dag och äta goda bakelser, ha middagar då vi bjuder hem fina människor och bara ha det himla fint och mysigt



Att resa runt i världen kanske vara volontär i Afrika en stund, bo i London ett tag och arbeta, vara au pair i USA hos en fin familj, helst i Florida som är helt underbart, resa till Rom och se vackra byggnader, ligga på en strand i ett varmt land helst med min pojke bredvid och att pröva på äkta pasta och pizza i Italien, att helt enkelt resa lite överallt och upptäcka nya, fina, vackra och intressanta ställen. 

Bygga upp en egen familj med egna och gamla traditioner, bygga upp ett eget hem helst med en Elsa och en Love och min man och kanske till och med en katt, det finns så hemskt mycket mer att skriva om detta.



Att mina bästa och finaste vänner och jag fortfarande hänger i framtiden, men det kan ju hända hemskt mycket saker på vägen.



Jag har så hemskt många drömmar och detta var bara några av dom, man kan ju även se på drömmar på olika sätt, de som jag har på natten eller mina dagdrömmar om framtiden. Jag kommer nog skriva om mina andra drömmar någon annan gång för det var hemskt kul.



16

min första kyss
det var jättemycket vår. jag minns att jag cyklade litelite saktare vart jag än var påväg för fiskmåsarna var så fina mot aprilhimlen och vindarna var så sköna mot den bara huden på mina ben. mitt poppiga trettonåriga liv bestod av 95% håkan och 5% picnicar ballkongkvällar och pärlarmband ungefär.

det hela började med att han var överallt -håkan signeringar, på stan, i stadsparken osv. vi hade jättemycket ögonkontakt hela tiden och överallt som om vi båda väntade på att något skulle hända. en onsdag i april hade jag och tusen flickor från klassen picnic i stadsparken. såklart så var han där, på andra sidan med sitt jättemycketblåa hår. mina vänner visste om allt det här och tyckte att det skulle vara en kul grej att gå fram till honom och fråga om hans msn -vilket dom gjorde! allt detta när jag gått iväg en bit och inte hade en aning om det: hon tjejen där i rött hår vill ha din msn........ fan i helvete vad pinsamt! mitt trettonåriga hjärta dog. hela grejen av tanken att han nu trodde att jag inte vågat gå fram själv gjorde mig galen.

efter att han lagt till mig på msn och att vi pratat i massor bjöd han mig på sin födelsedagsfest som också skulle vara i stadsparken. Hanna och jag var yngst på hela festen. vi drack tiquila och ramlade runt hela kvällen. jag vet inte hur det gick till men vi hamnade på en vit bro han och jag. jag minns att han sjöng på aprilhimlen och det bubblade i mig när vi kysstes. efter det har jag aldrig hört av honom. när jag ser honom ibland på stan blir det varmt i mitt trettonåriga pophjärta och det kommer nog alltid att vara så

om att vara sjuk och kolla igenom gamla bilder






































14

vad hade jag på mig idag?
idag har jag varit hemma med en superförkyldning och ätit tusen mandariner och druckit hur mycket te som hellst. fast mest legat i soffan och velat dö.
sånna dagar är gjorda för raggsockar mjukisbyxor och stora stickade tjocktröjor. fast det är lite tråkigt så jag kanske gör ett typsikt modeblogg-outfit-det-här-hade-jag-på-mig-inlägg sen när jag blir frisk.




12

i min handväska
nollåtta köpte jag min första beyondretro tygpåse och sedan den dagen har jag använt den varje dag. min förra var hål i överallt som jag försökte laga med säkerhetsnålar innan jag köpte en ny.

i den finns alltid min Nikon D40. min andra hälft. det hemskaste jag vet är helvete vad jag skulle vilja fota precis just det där sen finns inte kameran i väskan.
sen har jag alltid saker som mobil, busskort, nycklar, plånbok, läppstift&läppsyl och längst nere i botten lyckas det alltid bli tvåhundra hårnålar och lika många toffsar ungefär som ligger intrasslade i mina ringar. när jag ska träna trycker jag ner träningskläder och vattenflaska. och sen finns det alltid något ciggpaket där i också.


Dag 10 idag hade jag på mig det här.

Dag 10
Idag har jag på mig kläderna på de första två bilderna men den tionde december hade jag på mig Petters fina skjorta som är hemskt mysig. 

.

Jag vet inte vad jag tycker om vissa människor längre.  

Dag 08 – Ett ögonblick



Vi var påväg till Stockholm och det var första gången jag träffade fina fina Pollybella.

Dag 06 – Min dag



Dag 06 - Min dag

Vaknade rätt sent och gjorde en köttfärspaj med fetaost i, gick mest runt hela dagen och åt dumle och tittade på Amazing race och busade lite smått med hunden Buster , min familjs nya tillskott. 



05

vad är kärlek?
vad är kärlek egentligen? innan jag hade kännt sorg på riktigt trodde jag att jag visste hur det kändes -ensamheten, hålet i magen, känslan av att kunna stirra in i en vägg i en vecka och att vilja blunda för verkligheten. filmer som jag tidigare sett förstod jag nu för jag visste den där känslan. jag hade varit i den. jag visste inte alls hur sorg kändes innan. jag kunde bara föreställa mig. delvis var det ju som jag föreställt mig men det var bara så mycket mer allting.

jag tror jag vet vad kärlek är precis som jag gjorde med sorg. jag har aldrig varit kär så jag kommer fortsätta föreställa mig allt det fina tills kärleken slår mig en dag. någon sa mig en gång att om det känns som på film, då är det på riktigt. riktig kärlek. det är nog så

ostkrokar och julmust

varför är det så gott att äta när det man egentligen borde göra är att sova?

03

Mina föräldrar
jag har aldrig förstått hur mina föräldrar klarade av att leva tillsammans i tretton år. de är rena motpolerna mot varandra. pappa är ekonomisk -mammas pengar bara försvinner, pappa moderat -mamma socialdemokrat, sen har de olika åsikter om precis allt känns det som. om mamma säger det ena säger pappa det andra och det är aldrig överens. det är inte så att de inte kan prata med varandra -de är inte ovänner någonstanns, de är bara så sanslöst olika.


långt lockigt hår, tighta byxor, skinnjacka, hur stor prilla som hellst under läppen och solglasögon. det var min pappa under åttiotalet när mamma för första gången såg honom. syskona Furberg var alltid busigast i hela Skellefteå. dom hade ständigt spring i benen och hittade alltid på nya rackartyg. trots att pappa inte alltid varit inne på rätt vägar har han ändå varit den ärliga och förståndiga. jag frågade vad mamma föll för hos honom och hon sa att hon alltid kände sig trygg med honom och att han hade så stört rolig humor.
det är faktiskt så. man känner sig alltid trygg när man är med pappa.
pappa kan vara väldigt snål ibland också och priotera lite fel saker sen älskar han att spela tv-spel och sommarkvällar när man kan grilla och ta en öl.
några av de finaste stunderna jag haft med pappa var när vi bodde i en liten trång lägenhet mitt i stan och det var tidig vår och så ofta som möjligt satt vi i solen och odlade fräknar med varsin valio-jordgubbs-youghurt i handen.
jag älskar att man bara kan vara med pappa. ord behövs liksom inte.
sen är våra äta-pizza-och-godis-framför-film-kvällar inte helt fel heller. man skrattar mycket när man är med pappa. hans humor är den bästa.


mamma och jag är fruktansvärt lika. vi uttrycker oss likadant och är precis likadana i hur vi t.ex. löser problem och sen är vi hur kramgoa och knäppa somhellst. ena dagen dansar vi till grease när vi lagar mat och andra dagen har vi djupa mor-och-dotter-samtal i timmar. min glömskhet har jag ärvt av mamma. man kan inte säga något dagen innan till henne och tro att hon ska komma ihåg det dagen efter för det gör hon inte. sen vill hon alltid hjälpa till och prioterar sina barn framför allt annat -framför sigsjälv tillochmed.
hon är superbra på att läsa människor och har nästan alltid rätt vilket kan vara så himla frustrerande ibland.
mamma älskar ostkrokar och somnar alltid framför någon dokumentär på TV:n. när hon skrattar hoppar hennes mage som jultomtens mage gör när han skrattar.
hennes sämsta egenskap måste vara att hon ibland är för snäll(vilket är en bra sämsta-egenskap) och att hon löser våra problem lite för ofta. när hon inte sträckläser böcker spelar hon klur-spel på datorn. hon snarkar jättehögt när hon sover också.

Dag 01 – Om mig






Dag 01
– Om mig

Är hemskt envis, väldigt känslosam gråter väldigt lätt mest åt sorliga filmer, är en choklad och saigonälskare,
älskar att måla och sitta i mitt fönster, är lyckligast när jag är i min pojkes famn eller med mina finaste vänner.


vous aimons le samedi

fina i väntan på en Elin och med resturangchansen i handen. vad som hellst kan hända ikväll med andra ord. Channie har blivit med hund också. Buster heter den. Buster vill inte vara med på bild. puss

4 dec.

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick

Nu tänker vi också köra med den här grejen, och vi får försöka komma ikapp, för det är ju redan den 4 december idag! PUSS


-

är glad glad glad glad glad idag

.

När jag verkligen behöver dig som mest så försvinner du bara.
Vill sticka långt här ifrån. 
Borde inte berättat något alls.


Stina den fina.



Jag saknar Stina den fina lite smått.
Jag hoppas att du har det helt underbart i solen bland pyramiderna och kamelerna. puss

RSS 2.0